Životnosť

2 hlasy

Postavy:        2x muž v kanoe

                         kúsok syra Eidam

                         kúsok syra Ementál

                         posol

 

Prostredie:  minimalisticky dekorovaná miestnosť

 

Rozvidnieva sa. Vidíme miestnosť a v nej muža v kanoe. Muž sa preberá a zisťuje, že sa nachádza v kanoe. Sprvoti sa usmieva. Z času na čas ako keby ho čosi zabolelo. Pokúša sa vstať. Nedarí sa mu to. Zisťuje, že je zakliesnený. Medzitým sa po miestnosti motá kúsok syra Eidam. Postupne sa na ňom objavujú známky plesne. Muž, stále zakliesnený v kanoe, sa sem-tam pokúsi o vyslobodenie. Syr zosmutnieva. Pleseň zaberá čoraz väčšiu a väčšiu časť jeho tela. Napokon sa potichu rozplače. Začína sa stmievať

Rozvidnieva sa. Opäť vidíme miestnosť a v nej plesnivý kúsok syra Eidam. Usmieva sa. Motá sa po miestnosti. Muž sa preberá zakliesnený v kanoe. Usmieva sa. Ktosi klope. Do miestnosti vchádza posol. Spolu s plesnivým kúskom syra Eidam vynášajú muža aj s kanoe von. Posol spolu s kúskom ementálskeho syra vnášajú do miestnosti nového muža v kanoe. Posol odchádza. Eidam a prvý muž v kanoe sa už neobjavia.

Obrázok používateľa edmund elat
Ne, 24. 07. 11 - 19:55 ad Životnosť | edmund elat

tiez pripomenulo becketta. pacilo sa mi to. celkom by som bol zvedavy na pripadnu realizaciu :)

Obrázok používateľa trolejbus
St, 20. 07. 11 - 13:35 ad Životnosť | trolejbus

Momentálne to skôr vidím iba v teoretickej rovine, ale istá pravdepodobnosť tam je. Napokon, možno zosnujem aj iné, vydarenejšie kúsky.

Obrázok používateľa trolejbus
St, 20. 07. 11 - 07:51 ad Životnosť | trolejbus

V oboch prípadoch ide o námety na krátkometrážny animovaný film, dialógy neboli zaradené z praktických dôvodov. Nemôžem povedať, že by mi v týchto prípadoch išlo o originalitu alebo o nekonvenčnejší dramatický pokus.

Obrázok používateľa James Juyce
Ut, 19. 07. 11 - 19:21 ad Životnosť | James Juyce

aj toto na mna posobi dost retro, neviem, ci je to pisane pod ciastocnym vplyvom becketta, ale na nom ma bavia niektore dialogy a tu je to cele redukovane na absurdny kvazidej/situaciu s prvoplanovymi dadaistickymi rekvizitami

Poslať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.