Recent Experiments in Holopoetry And Computer Holopoetry -- Eduardo Kac

Po, 28. 12. 09 - 23:56 ad Recent Experiments in Holopoetry And Computer Holopoetry -- Eduardo Kac | Nanyk

tym ze "zakladny text" je obmedzenej dlzky som myslel to, ze veta nemoze mat potencionalne nekonecnu dlzku. chceme aby to bol vlastne jeden konecny text.

nechcel by som tiez pripustat ziaden syntakticky trik typu "teraz budeme povazovat za slovo dvojicu slov, v dalsom kroku trojicu atd".. proste aby to bolo co najprirodzenejsie.

Obrázok používateľa CrawlingChaos
Po, 28. 12. 09 - 23:28 ad Recent Experiments in Holopoetry And Computer Holopoetry -- Eduardo Kac | CrawlingChaos

mas konecnu mnozinu symbolov, ale povedzme, ze veta ma potencionalne nekonecnu dlzku, nevidim problem v tom, aby si generoval stale nove formuly podobne ako v aritmetike operaciou naslednika generujes stale nove cisla

Po, 28. 12. 09 - 21:41 ad Recent Experiments in Holopoetry And Computer Holopoetry -- Eduardo Kac | Nanyk

to mi pripomina otazku z konzervativnejsieho (a zaujimaveho) clanku http://terrytao.wordpress.com/2009/12/26/a-demonst..., ci je mozne ..to set up a "Möbius song", in which each iteration of the song completely reverses the meaning of the next iterate. poriadna vyzva je ziadat aby boli iterujuce vyznamy vzdy nejako nove. to sa zda nemozne kedze mame k dispozicii vlastne len konecne vela symbolov, "zakladny text" obmedzenej dlzky a chceme "nekonecne" vela vyznamov. ale moze sa stat ze vyznam kazdej novej iteracie zavisi na vyzname tej predchadzajucej. pri nekonvencnom pohlade na jazyk aky tu preferujete to neznie uplne nedosiahnutelne :) ..i ked clovek mozno takeho niecoho nie je schopny..